Hypotéka zo zahraničia

Hypotéka zo zahraničia

Zobrať si hypotéku na Slovensku pokiaľ pracujete v zahraničí, nie je obvzvlásť náročné. Je pravda, že sú na Vás náročnejšie podmienky a to hlavne z pohľadu trvania zamestnaneckého pomeru, ale inak tu nie je veľa rozdielov.

Zatiaľ čo pre zamestnanca na Slovensku je minimálna dĺžka pracovného pomeru 3 až 6 mesiacov, pre ľudí pracujúcich v zahraničí je nutné pri žiadosti o hypotéku dokladovať minimálnu dĺžku pracovného pomeru u jedného zamestnávateľa jeden rok (resp. 13mesiacov).  Potvrdenie o príjme dokladujete na špecialnom tlačive v cudzom jazyku – podľa krajiny, kde pracujete. Tieto tlačivá má každá banka predpripravené svoje vlastné. Váš trvalý alebo aspoň prechodný pobyt by mal byť na území Slovenska.

Dôležité je si uvedomiť, že hypotéka sa dá čerpať len na nehnuteľnosť, ktorá sa nadchádzajúcej na Slovensku. Samozrejme je možné ručiť nehnuteľnosťou, na ktorú máte v úmysle si zobrať hypotéku (nemusíte poskytnúť zábespeku vo forme rodičovského domu a podobne). Nie je však možné pri hypotéke ručiť nehnuteľnosťou, ktorá sa nachádza v zahraničí a ani si brať hypotéku zo Slovenska na kúpu nehnuteľnosti v zahraničí.

Pre zjednodušenie procesu v prípade zahraničných klientov často využívame služby takzvaného úverového prísľubu. Daný dokument vydáva priamo banka a slúži Vám ako imaginárna hotovosť. Tým, že vybavenie daného prísľubu je podstatná časť samotnej žiadosti o úver je reálne čerpanie úveru otázkov dní. Zároveň prísľub obsahuje maximálne finnančné prostriedky, ktoré vám je banka ochotná poskytnúť. Tým sa pred predávajúcim viete preukázať a pokiaľ je hodnota nehnuteľnosti v danej výške, predávajúci si je oveľa istejší Vaším záujmom.

Pokiaľ pracujete v zahraničí a chcete sa vrátiť na Slovensko do svojho, sme pre Vás tá správna voľba. V spolupráci s nami nebudete potrebovať míňať čas a peniaze na cestovanie. Celý proces máme zautomatizovaný, čo znamená, že počas celého procesu vybavenia hypotéky komunikujete s nami ONLINE na diaľku prostredníctvom emailu a telefónu.

Základné kritéria:

  • zamestnanecký pomer min. 12 mesiacov
  • trvalý resp. prechodný pobyt na Slovensku

KONTAKTNÝ FORMULÁR

Taktiež  by Vás mohlo zaujímať